ny vecka

Idag är lilla mimsan sjuk. Skulle egentligen åkt iväg till dagiset som jag var på förra veckan men eftersom jag knappt kunde prata imorse så fick Albin åka dit istället. Hoppas han tar väl hand om mina favoritbarn!
Imorgon ska jag tillbaka dit och hoppas innerligt att jag är hyfsat frisk då, annars kommer det bli en jobbig dag för stackars mimmi.
Albin har tydligen fått mer jobb också. Imorgon kl 7 ska han befinna sig på någon fabrik någonstans. Får höra mer detaljer om det sen när han kommer hem. Uppdraget gäller iaf t.o.m. fredag vilket är toppen!

Jag beundrar alla cyklister som ger sig ut i den här staden. Varje dag ser jag tappra kämpar som på ettans växel försöker ta sig upp för backarna. Inte ens när det är så halt ute att jag knappt kan gå så lämnar de cykeln hemma. Vet inte riktigt hur det går till men det är bra gjort!

Idag har jag äntligen fixat mitt busskort här också. 200 kr för en månad är bra pris tycker jag med tanke på att en enkelbiljett kostar 26 kr. Dock kostade själva kortet 50 kr och man var tvungen att ha bild och namn på det. Creepy. Ska iaf bli skönt att kunna hoppa på bussen med gott samvete!

It's gonna take a lot to drag me away from you

Ännu en dag på mitt köra dagis och jag gillar det! Barnen känner igen mig och de som inte gillade mig i måndags gjorde inte det idag heller. Det är två stycken som ställer sig och skriker hysteriskt och viftar med armarna så fort jag bara tittar på dem. Vet inte riktigt vad jag gjort.

Vi letar ny lägenhet för fullt och hoppas att vi ska hitta någon så snart som möjligt. Hittade en intressant innan ikväll så får se om vi får något svar på den. Hade ju varit skönt att slippa vara hemlös i slutet av november! Inte riktigt årstid för det kanske..

Imorgon ska jag vara på jobbet kl 8 på morgonen så det blir att gå och lägga sig tidigt. Inte lätt att ställa om och gå upp när det är så mörkt ute men vad gör man inte. Skönt att det kommer trilla in lite pengar på kontot när det är löning iaf! Hoppas att jobbtrenden håller i sig för oss båda bara. Albin var för övrigt hjälplärare igår på en högstadieskola. Enligt honom gick det bra men jag vet inte alltså...

Och btw, har läst att Halmstad fått snö idag. Knappast lika mycket som vi fått här!

Tromsdalen

Igår och idag har jag befunnit mig på Tromsdalens barnehage och där trivs jag ganska bra faktiskt! Ska dit imorgon också och då blir det en heldag så ska nog lägga mig snart. Har hand om barn som är typ 1-3 år och de är så söta! Och tysta... Dessutom sover de 1-2 timmar mitt på dagen och då blir det om möjligt ännu lugnare! Det enda jobbiga är att de inte kan äta ordentligt... Jobbigt...

Snön har varit borta i några dagar men kom tillbaka idag! Får se hur länge den stannar den här gången. Förhoppningsvis länge! Har dock lite problem med vad jag ska ha på mig på dagarna eftersom alla dagis ska envisas med att vara ute i kylan i flera timmar. Brr.

Albin jobbade också igår men fick vara hemma idag och det var skönt för mig för då var maten klar när jag kom hem!

Barn barn barn....

Igår hade vi en minst sagt hektisk morgon!
Jag blev erbjuden jobb på en barnehage en bit härifrån och när jag var påväg till bussen så ringde kvinnan från proffice och sa att Albin också skulle jobba. Albin var inne i stan påväg till en intervju (som jag också skulle varit på) och han hade inga batterier på sin mobil vilket slutade med att båda fick springa hem och sen tog vi taxi till dagiset. Kortfattad historia.  

Barn är jobbiga och barn som man inte förstår vad de säger är ännu jobbigare. De fattade inte vad jag sa heller för den delen. Tysta barn är bra barn! Vi var ute och lekte i tre timmar och eftersom jag inte var direkt beredd på det här uppdraget så hade jag inte bra leka-med-barn-kläder på mig. Det snöade och var kallt men eftersom dagiset var omringat av fjäll så kunde man överleva dagen bara genom att njuta av utsikten.

Imorse ringde de och väckte mig igen och den här gången var det bara jag som skulle iväg. Jag skulle hitta till ett dagis som låg åt rakt motsatt håll men det svåra var inte att utan dagiset utan busshållsplatsen. Jag löpte runt i halva staden på morgonen för att hitta och blev därför lite försenad, vilket iofs inte gjorde mig så mycket.
Barnen här var snällare även om jag fick brotta ner några stycken för att få på dem ytterkläderna.

När jag kom hem så fick jag höra från Albin att de hade varit nöjda med oss på barnehagen igår och det kändes väldigt skönt att höra just då!

Exolo

Idag vandrade vi bort till banken för att fixa adressändring samt till Adecco för att fixa intervju och det gick ju alldeles utmärkt! Imorgon förmiddag ska vi infinna oss på Adecco för att prata med dem. Imorse ringde förresten Proffice och erbjöd oss jobb i Lofoten. Vi tackade nej eftersom vi inte var sugna på att flytta dit just nu. Dessutom var det bara stillinger på 80% samt 30% så det kändes inte värt det.

Några hundra meter ifrån lägeneheten så har vi upptäckt ett gym som heter Exolo. När jag läste lite om det så lät det ungefär som TK och jag tror att jag skulle trivas hur bra som helst! Nu kostar det tyvärr en hel del, vilket det gör att gymma i Norge men jag har bestämt mig för att önska mig någon form av gymkort av Albin i julklapp. Nice! Där fick han något att bita i.

Nu ska vi snart ut på en andra promenad för dagen. Sådana har vi blivit! Jag gillar att gå, speciellt här när det är så backigt för då känns det mycket mer i benen när man går. Om tjugo minuter skulle Albin vara redo att ge sig ut och jag hoppas det står sig fortfarande!

första snön

Nu har första snön landat även här på gatorna. Tyvärr är det fortfarande lite slaskigt ute eftersom det är nollgradigt men det blir nog bättre!
Vi tog på oss vinterkläderna och begav oss ut i vinterlandet för att handla. Det var halt men vi överlevde!


 

 

 

 




söndag

Idag tog jag mig ut för att för första gången testa på en joggingtur i Tromsö. Kan säga att det var lite jobbigare än man hade förväntat sig. För det första var det kallt (det känns att vintern är på g) och för det andra så var backarna helt galna. En långsam jogg uppför en backe räckte för att suga musten ur benen alltså. Dessutom regnade det, bara för att reta upp mig lite till.
Det kommer bli fler rundor här trots allt. Jag ger inte upp!

Nu ligger det lite snö högst upp på bergstopparna och enligt prognoserna ska det bli ännu mer snö och ännu kallare i veckan. Jag gillar't! Då tror jag vi får se stadens rätta jag.

Imorgon blir det att sätta igång med jobbletandet igen. Det blir la säkert en eller två promenader också för att köpa en och annan billig cola på rema!

Molly...

Jag fullkomligt älskar lägeneten här. Den är bäst och jag vill aldrig flytta härifrån! Dock så finns det en sak som borde förbättras; internet. Vet inte om vi är lite långt från civilisationen eller vad det kan bero på men när internet försvinner så blir man ganska hjälplös när det är 150 mil till närmaste vän. Passar på att skriva här nu för man vet aldrig när det försvinner igen.

Idag har varit en "sakna vovvi-dag". Vi saknar Molly, Lady och Halle helt galet mycket så vi funderar på att hyra in oss hos några som har hund eller något liknande. Det börjar bli ganska patetiskt nu när vi så fort vi ser en hund frågar ägaren om vi får klappa och samtidigt förklarar hur mycket vi saknar våra hundar.

Igår var vi ju på intervju på Proffice och det gick alldeles utmärkt tycker jag men man vet ju aldrig. Nu i veckan ska vi nog ta oss till Adecco också samt till ett ställe som ägs av en Halmstadkille vi har fått nys om. Det var tydligen väldigt bra betalt där så vi ska iaf ge det ett försök!

De närmaste dagarna ska det snöa här tydligen. Jag hoppas verkligen att det blir en bra vinter! Fick höra av vår nya (och enda vän hittills) på Proffice att det har varit bättre väder i oktober än det var under hela sommaren. Låter sådär lockande att spendera en sommar här då. Men men, hade vi velat ha värme hade vi inte åkt 200 mil norrut!



Let's paint the picture of the perfect place

Vi har blivit duktiga här var gäller mat och rörelse tycker jag. Igår var vi ute på en promenad som nog mer borde kallas för bergsbestigning. Även om det var väldigt mörkt och vi kanske hade lite fel kläder på oss så var det en upplevelse! Utsikten uppe från berget är inget att klaga på om säger så.
Idag är det tyvärr lite sämre väder men vi tog oss ut en timma ändå minsann och under den här turen kunde vi konstatera att trottoarerna här är nog bland de sämsta man någonsin försökt åstadkomma. Helt plötsligt tar de slut bara, mitt i en korsning! Galet. Hur tänkte de där?
Trafiken här skulle för övrigt behöva en finslipning då den fungerar lite si sådär kanske. Dock finns det en häftig (enligt mig) tunnel som går under berget och ja, det är egentligen ett helt tunnelsystem med rondeller och trafikljus. Bra grej!

Annars har det mest varit en slappedag med serietittande och matlagning. Ganska skönt det också. Imorgon blir det iväg för att se om vi är något att ha på Proffice!


when I'm a billionaire

Idag när vi vaknade lyste solen över vår nya favoritstad men det ändrade sig ganska snabbt och det blev molningt istället. Har sett att det ska vara kasst väder och regn resten av veckan nu så får väl dra på sig regnkläderna helt enkelt. Enligt rapporterna så ska det också bli snöblandat regn här om några dagar. Jag längtar!...
Lite snö ser man faktiskt längst upp på bergtopparna om man tittar riktigt noga, får se hur länge det dröjer innan det kommer hit ner.

Vi funderar på att inom de närmaste dagarna ta oss upp på bergen med fjellheisen och gå omkring lite där uppe. Får se hur det blir med det nu när vädret inte verkar så lovande.

På fredag ska vi båda på intervju på Proffice. En bra början tycker vi då det hade varit skönt med iaf några dagars jobb till att börja med så att vi kommer igång. Kvinnan där var mycket trevlig och pratade delvis begriplig norska. Vi förstod iaf att vi skulle vara där på fredag!


Porten till Arktis.

Tur att man bloggar ofta och bra. Jag tror inte att det är så många som kommer att titta in här så ofta men nu börjar jag igen för min egen skull så jag har något att titta tillbaka på sen.

Igår flyttade jag och Albin till Tromsö. Efter en rolig och bra sommar inne i centrala Halmstad och sedan en månad i Kvibille så tog vi 80 kg packning i Gekås-väskor och drog ett par hundra mil norrut.
Lägenheten är perfekt! 85m2 stor med tre rum och en stooooor härlig dusch (min favoritplats). Tyvärr har vi ju bara den i två månader men vi ska nog kunna följa upp med något som är minst lika bra.
Backarna här är helt enorma och obeskrivliga. Själv är man ju van vid ett platt Halmstad och bra cykelvägar men det här är något helt annat kan jag säga. Bra träning dock! Matkassarna gör det ännu lite jobbigare.
Imorgon ska vi bege oss till Proffice för att kolla upp ett lagerjobb som vi hittade. Vi båda hoppas att det snabbt löser sig med arbete så att vi med gott samvete kan besöka Rema1000 lite oftare.
Dialekten här är för övrigt ganska mysko. Den norska klangen fattas och istället låter det som en blandning mellan norska och norrländska. Hittills har vi lyckats kommunicera bra även om det mest har handlat om "en dubbel cheeseburgare".