hamna

Då var dagen kommen. Sista dagen i vår fina lya. Kommer sakna den väldigt mycket!
Nu bär det mot nya äventyr lite längre från själva centrum men till en ännu större lägenhet med en utsikt som inte ens går att beskriva.
Imorgon går flyttlasset så medan Albin är på julbord med jobbet ikväll ska jag ägna hela dagen åt att städa och packa.

Snart försvinner solen och det märks. Inte många timmar mitt på dagen med lite ljus nu. Efter den här helgen försvinner den nog för två månader eller något sådant.

Idag är jag ledig så ska ta mig till stan och prata med banken och skattekontoret.



Min väg till jobbet.


bildbomb







jakten på den perfekta lägenheten

Nu är det så att vi har hittat två lägenheter. En är helt ok (dvs. lite dyr och inte helt perfekt) och den andra är PERFEKT! Som om det inte var nog med att allt vi behöver ingår, dessutom ligger den mittemot vår nuvarande lägenhet! Vi skulle alltså bara behöva släpa våra grejer typ 10 meter. Med tanke på hur bra vi trivs just här och att de enda vänner vi egentligen har är grannarna så är det mer än perfekt.
Problemet är bara att den andra (lite mindre perfekta) lägenheten har vi typ fått om vi vill ha den (dagens i-landsproblem) och visningen för den perfekta är först på tisdag. Som tur var lyckades vi fjäska till oss lite mer tid att tänka på om vi vill ha den eller inte.
Jag vet inte ens om det här inlägget är läsbart men det jag ville säga var iaf att i början på nästa vecka har vi alltså förhoppningsvis lägenhet. OCH JAG HÅLLER ALLA MINA HÅLLBARA TUMMAR på att det blir den vi vill ha. BAH.

eleganta kostymer

Har varit dålig uppdatering här på senaste, vet! Vi båda jobbade hela förra veckan. Albin får hela tiden förlängt på fabriken så det är bra. Jag är fortfarande kvar på samma barnehage i stort sett varje dag. Idag och imorgon är jag på avdelningen för de äldre barnen, som inte är lika söta som de små om man säger så. Dock finns det en svensk tjej som också vikarierar där vilket är jättekul! Äntligen någon som förstår vad man säger.

I fredags kom hanna hit och då mötte jag upp henne vid flygplasten. Första dagen med fint väder lyckades hon landa här! Inte illa. Läste för övrigt i tidningen att det var 140% mer nederbörd än normalt i oktober samt att av de ynka 41 timmarna som solen visat sig under månaden hade 38 av dem vart de fem första dygnen (vi kom hit den fjärde). Tyckte väl att det varit lite molnigt...

Ikväll har vi varit ute och gått ett bra tag så nu kan man snart gå och lägga sig med gott samvete. Slocknar vid nio varje kväll, vilket kanske är lite udda.
Ser fram emot en dag imorgon då vi ska tillbringa x antal timmar ute i minusgraderna. Tur att man är ordentligt påpälsad!

Och för er som undrar hur det går med lägenhetsletandet så kan jag berätta att det inte går jättebra men tro inte att vi tänker ge upp för det! Finns tydligen en camping med bra stugor här...

Hanna har tagit en massa bilder här också när hon varit ute. Ska fixa så att vi kan lägga in dem här innan hon åker. Fina grejer!