halmstad ♥

Nu sitter jag hemma i mitt vardagsrum i gt igen. Har duschat riktigt varmt och skönt och ätit god mat som mamma har gjort. Vi åkte från fredrikstad vid 9.15 imorse och var framme hos alex vid 14. Bra gjort tycker jag! Det går helt klart mycket snabbare att köra om man inte behöver stanna hela tiden.

När jag kom hem försökte jag mysa med Molly men det var inte riktigt uppskattat. Hon har tydligen mens nu vilket gör livet surt och tråkigt. Jag försöker ha full förståelse för detta!

Nu ska jag mysa lite mer med mamma och pappa innan jag drar till kvibille och tvångsmyser albin. Jag gillar ordet tvångsmysa.

bara för att vi älskar våra liv




Mama, I'm coming home

Inatt jobbade jag mitt första pass här i Norge. 22-06 stod jag och alex och staplade smörförpackningar på pallar. Det var ett helt okej jobb förutom att min handled inte mår så bra idag. Dessutom har vi skärsår på underarmarna efter kartongerna som vi lyfte. Hmm.
Det bästa med jobbet var att varje timma hade vi 10-15 min rast! Vi jobbade alltså 45 min, hade rast i 15 min, jobbade 50 min, hade rast i 10 min. Grymt! Sånt vill vi se mer av.

jag tycker bisse kan hålla keft

Igår var jag och Alex i Oslo! Det var en upplevelse ska ni veta.
Det tog två och en halv timma att åka dit och ca halva tiden att åka hem. Vad sysslade vi med på ditvägen? Jo vi körde vilse förstås. Till att börja med så hittade vi inte ens ut till motorvägen utan hamnade i ett samhälle precis vid vattnet där man inte kom längre. Det var första gången vi fick trycka ner rutan för att fråga om vägen.
Efter många om och men så var vi iaf ute på motorvägen. Då trodde vi att det skulle vara lugnt men inte då. Vi körde för långt, missade alltså avfarten, fick vända och köra tillbaka och allt slutade med att vi var mitt ute i de norska skogarna utan någon möjlighet att vända bilen. KAOS. Efter att vi ringt micke typ hundra gånger så lyckades vi ta oss till Oslo men jag tänker ALDRIG mer köra bil mitt inne i staden. Ni som tror att Göteborg är en utamning borde testa att köra i Olso under rusningstid.

Vi hängde ett tag i Olso. Jag träffade Sara för första gången på hur länge som helst och jag fick se hennes lägenhet. Det var riktigt mysigt måste jag säga!
Jag och Alex unnade oss Burger King (sånt har vi inte här i Fredrikstad förstår ni) innan vi åkte hem igen. Hemresan gick som sagt lite fortare. Dock satt vi och skrämde upp oss själva när vi körde mitt ute i skogen och nästan var hemma. Vi var skitskraja och vad händer då? Jo självklart dyker ett rödljus upp mitt ute i ingenstans pga ett vägarbete. Vi stannade och trodde att vi skulle bli överfallna eftersom det kändes som vi var med i en skräckfilm (ascoolt jag vet). det blev aldrig grönt så vi körde ändå. Busigt.

Ikväll är Alex och serverar någonstans. Vi blev båda tillfrågade om jobbet men det fanns bara en plats så vi drog lott. Här sitter alltså jag mitt ute i skogen och kollar lite idol och andra roliga saker. Funderar lite på vad man ska göra av framtiden. Både jag och Alex är ju överens om att vi bor lite långt från civilisationen men det funkar ju bra sålänge vi har bilen här. Om någon timma eller något så ska jag köra och hämta henne sen och det är ju bara bra att jag får något att göra också. Kan faktiskt behöva röra på mig.

Om en vecka (torsdag) åker vi hem till Sverige igen för att stanna över helgen. Vi ska jobba två dagar och det känns skönt att både åka hem OCH få lite pengar för det. Då ska jag tvångsmysa både Molly och Albin tills dom blir riktigt trötta på mig. Det är mitt mål med helgen. Meheheh.
Jag funderade på Sverige igår och kom fram till att jag nog knappt kommer ihåg hur vägskyltar ser ut där. Ser bara norska framför mig.
På tal om trafiken så ska det bli skönt att komma hem till normala trafikanter!! Norrmän i bilar är ingen bra idé. Visst är dom fantastiska på att hålla högerregeln (dom typ tvärnitar även om dom kör i höghastighet om det kommer någon från höger) men där tar det stopp. Samarbete är något de aldrig fått lära sig helt enkelt.

Är du nöjd nu biss? Du ska inte säga något om dålig uppdatering med tanke på att din blogg stod tom i ett halvår! Puss, saknar dig.



Alex i Oslo på Karl Johan, Alex i Mickes lägenhet och Gamlebyen i Fredrikstad där Alex är och serverar nu.


but somehow I can feel you anyway

Somnade tidigt igår efter en annorlunda dag och vaknade nu tolv timmar senare. Alex som somnade efter mig ligger fortfarande och sover där uppe men ska väcka henne om tio min, heheh.
Efter det ska vi åka in till stan och besöka adecco som är vårt största hopp vad gäller jobb just nu.

I lördags fyllde alex år och det firades genom att micke och dom kom hit från oslo och åt med oss.
På onsdag åker vi en sväng till oslo för att hälsa på dem och så ska alex på någon arbetsintervju om hemsedal. Rykten säger också att vi får en till sambo under veckan. Återkommer om det.

Kan också säga att jag har tvättat för första gången alldeles själv. Det verkar som att det mesta har klarat sig.

home sweet home

Igår landade jag och Alex i vårt lilla hus i Fredrikstad och vi ägnade kvällen åt att packa in allt vi hade med oss, vilket var väldigt mycket.
Idag har vi varit i stan för att uträtta en hel del praktiska grejer men lyckades bara skaffa ett telefonkort vilket har krånglat sen vi köpte det, typ. Nu har vi iaf lyckats få in det i våra mobiler men det utlovade saldot (200 nok) har inte dykt upp.

Nu ska vi käka lite och ha myskväll här med seth och ryan.


so far away

Nu är det dags för att packa ihop livet, iaf för ett litet tag. Jag kan inte bestämma mig för om det här är att flytta hemifrån eller om jag bara bor borta tillfälligt. Däremot så vet jag att jag kommer komma hem igen vilket känns skönt.
Det känns skönt att inte behöva klippa alla band på en gång och bara försvinna utan ta ett steg i taget.
Det känns skönt att veta att man har något att komma hem till.
Alex och jag kommer ha en riktigt bra tid i Norge, det är jag övertygad om.
Frågan är bara; hur ska jag kunna åka ifrån den jag älskar mest av allt?


fredrikstad

Den 14 september flyttar jag och Alex hit:



Då ska vi bo här:


Hela det huset är vårat. Två våningar med balkong och två sovrum.

Utsikt.

Möbler finns redan, skönt.

Övervåninigen är supermysig!


Utflykten till Fredrikstad innehöll många skratt men vi överlevde trots allt dagen och jag tror att vi kommer överleva fyra månader i det här lilla huset. Om vi hittar jobb vill säga.